Taal opent alle deuren

Vakkundige Docent NT2 met hart voor mens en taal

Svanhild Looijen Sinds 2017 ben ik, Svanhild Looijen, gecertificeerd Docent NT2 en geef met veel enthousiasme les in de Nederlandse taal en cultuur aan anderstaligen. Ik word ingehuurd door taalscholen en in opdracht van bedrijven. Mijn groepen bestaan uit zowel expats en immigranten als inburgeraars met verschillende opleidingsniveaus. Het aantal cursisten varieert van één tot 15. Ik heb ervaring met het geven van lessen van niveau A0 tot B1, KNM en examentraining voor het Inburgeringsexamen A2 en Staatsexamen B1.

Ik geniet enorm van de diversiteit aan culturen in mijn groepen. De cursisten leren niet alleen van mij, maar ik leer ook zeker veel van hen. Bijvoorbeeld hoe ze de Nederlandse gewoonten en cultuur ervaren. Of wannee ze bepaalde vragen stellen over Nederlandse woorden, uitdrukkingen en constructies. Dat geeft mij ook weer nieuwe inzichten. Het leukste aan mijn werk is te zien dat cursisten zich steeds beter in het Nederlands kunnen uitdrukken en dat er gaandeweg meer interactie is tijdens de les. Ik merk dat ze daar erg trots op zijn en dat ben ik natuurlijk ook. Door het leren van de taal kunnen cursisten zich steeds beter redden in de maatschappij en komen ze uit hun isolement. Ik ben dankbaar dat ik daar als docent aan kan bijdragen.

Cursisten over mij en mijn lessen

"Een jaar ging heel snel en de cursus die wij samen deden was heel leuk. Ik ben dankbaar voor deze cursus. Aan het begin wist ik niks. Lees verder...