Taal opent alle deuren

Vakkundige Docent NT2 met hart voor mens en taal

Svanhild Looijen Sinds 2017 ben ik, Svanhild Looijen, gecertificeerd Docent NT2 en geef met veel enthousiasme les in de Nederlandse taal en cultuur aan anderstaligen. Ik word ingehuurd door taalscholen en in opdracht van werkgevers. Mijn groepen bestaan uit zowel expats als inburgeraars met verschillende opleidingsniveaus. Het aantal cursisten varieert van één tot 15. Ik heb ervaring met het geven van lessen van niveau A0 tot A2 en B1, KNM en examentraining voor het Inburgeringsexamen en Staatsexamen B1.

Ik geniet enorm van de diversiteit aan culturen in mijn groepen. De cursisten leren niet alleen van mij, maar ik leer ook zeker veel van hen. Het leukste aan mijn werk is te zien dat cursisten zich steeds beter in het Nederlands kunnen uitdrukken en dat er gaandeweg meer interactie is tijdens de les. Ik merk dat ze daar erg trots op zijn. Door het leren van de taal kunnen cursisten zich steeds beter redden in de maatschappij en komen ze uit hun isolement. Ik ben dankbaar dat ik daar als docent aan kan bijdragen.

Cursisten over mij

"Een jaar ging heel snel en de cursus die wij samen deden was heel leuk. Ik ben dankbaar voor deze cursus. Aan het begin wist ik niks. Maar ik kan nu Nederlands spreken. Wij hadden interessante en afwisselende lessen. Bovendien maakte je een leuke les van sommige saaie onderwerpen. Je hebt een goede manier om met studenten om te gaan. En je bent heel aardig en geduldig en je komt altijd vroeger dan de cursisten naar de les."

"Ik vond jouw lessen heel interessant en afwisselend. Je hebt een goede manier om lessen uit te leggen. En je kon alle woorden uitleggen die ik moeilijk vond. Je had veel enthousiasme toen je les gaf, dus ik vond je lessen duidelijk en begrijpelijk. Je bent erg aardig en hebt een gevoel voor humor."